Το σχολείο μας

Το Καλφαγιάννειο Γυμνάσιο ιδρύθηκε το 1981. Στο ίδιο κτήριο στεγαζόταν πριν το Δημοτικό Σχολείο της Φίλιας. Όταν ιδρύθηκε το Γυμνάσιο του χωριού, ο Στυλιανός και ο Γεώργιος Καλφαγιάννης, μετανάστες στη Βενεζουέλα, χρηματοδότησαν την ανακαίνιση του κτιρίου, «βαφτίζοντας» έτσι με το επώνυμό τους το νέο Σχολείο. Έκτοτε ενίσχυσαν το χωριό με διάφορους τρόπους, δε σταμάτησαν άλλωστε ποτέ να επιστρέφουν σε αυτό κάθε καλοκαίρι. 

Το πρώτο εξάμηνο του 2016 με Διευθυντή τον κ. Χονδροματίδη Λάζαρο το κτήριο ανακαινίστηκε πλήρως εσωτερικά και εξωτερικά. Οι εργασίες που έγιναν περιλάμβαναν θερμομόνωση, ηχομόνωση, αλλαγή ηλεκτρικής εγκατάστασης και ρολογιού της ΔΕΗ, φωτισμός εσωτερικός και εξωτερικός με λάμπες LED, δημιουργία τραπεζαρίας πλήρως εξοπλισμένη με δωρεάν φαγητό για ολόκληρη τη σχολική χρονιά, δημιουργήθηκε καινούρια αίθουσα συσκέψεων και ηλεκτρονικών υπολογιστών με καινούργιους Η/Υ και οθόνες 22' LED, βιντεοπροβολέα 3D τελευταίας τεχνολογίας, κινηματογραφικό πανί, δημιουργήθηκε αίθουσα φυσικής αγωγής πλήρως εξοπλισμένη με TV, DVD, Video, Βιντεοπροβολέα, Laptop και ασύρματο internet (Wifi). 

Η παραπάνω πλήρης ανακαίνιση έγινε με χρηματοδότηση από τους Αδερφούς Καλφαγιάννη, ιδίους πόρους του Σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. 

Δεν είναι τυχαίο που χαρακτηρίστηκε από τον τοπικό τύπο ως " Ένα Γυμνάσιο Κόσμημα στη Φίλια", " Ένα Σχολείο Υπόδειγμα".

View the embedded image gallery online at:
http://gym-filias.les.sch.gr/index.php/infos#sigFreeId6968fe8964

 

Τα εγκαίνια του σχολείου

View the embedded image gallery online at:
http://gym-filias.les.sch.gr/index.php/infos#sigFreeIde451e5da0c

 

Οι εργασίες που έγιναν

View the embedded image gallery online at:
http://gym-filias.les.sch.gr/index.php/infos#sigFreeIda766b14110

 

Το σχολείο μας πριν την ανακαίνιση

View the embedded image gallery online at:
http://gym-filias.les.sch.gr/index.php/infos#sigFreeIded5a4592a6